Пак скандали в НС: Телефонни записи, "шарлатанин", "лицемер"

Пак скандали в НС: Телефонни записи, "шарлатанин", "лицемер"

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Напрежение между депутатите в пленарна зала, след като изненадващо в дневния ред на заседанието в петък бяха вкарани 10 нови точки за обсъждане. "Възраждане", ДПС и ИТН възразиха. Стигна се и до словесни престрелки.

Независимият депутат Радостин Василев заяви, че все още не са раздадени материали на депутатите по 10-те нови точки и предложи ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да излъчат говорител, който да обясни какво ще гласуват, защото именно те са вносители на измененията в реда.

"Предлагам Кирил Петков, който е основният шарлатанин в тази група, да представи точките, защото го познавам и съм убеден, че няма идея под какво се е подписал, камо ли пък да ги обясни в НС", каза той. Последва и наказание за Василев. Председателят на НС Росен Желязков му отправи забележка.

От парламентарната група на „Има такъв народ“ излязоха с декларация, „посветена на лицемерието“. Тя беше прочетена от председателят на групата Тошко Йорданов. Той пусна и записи от изказвания на съпредседателя на ДБ Христо Иванов и повтори част от тях: „Нито глас за Пеевски", „Става дума за българската държавност, става дума за нашето бъдеще, затова как се развива България“, „Нито глас за Пеевски, за да може ние след това в парламента да гарантираме, че ще има управление, което ще постави ГЕРБ и ДПС в карантина", „Не, няма да има достъп на ДПС и на ГЕРБ до кокала на властта“.

В заключение Йорданов каза: „Христо Иванов – лицемер номер едно на републиката.“

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пък направи процедура за допуск на Слави Трифонов. "Видяхме, че той изпраща SMS-и. Вместо да праща SMS-и до чираците си, по-добре сам да дойде тук и да аргументира своите тези, включително за "първата брачна нощ" и за следващи неща", каза Карадайъ.

Последва реплика от страна на ИТН.

"Нали знаете, че чираците са при майстори. Бих допълнил вашето предложение да бъде даден достъп на Прокопиев, който така и така си е инсталирал тук цяла парламентарна група. Да дойде и Доган, да се разходи от Росенец, така и така ще му взимате пристанището. Ако може, да се задължи и Борисов да присъства в залата", каза Тошко Йорданов.

Източници: НОВА, БТА, БГНЕС

#НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници