Шеф Таньо Шишков също избухна за скандала "500 лв. за 3 пържоли" и ковна "неграмотните" клиенти

Шеф Таньо Шишков също избухна за скандала "500 лв. за 3 пържоли" и ковна "неграмотните" клиенти
A A+ A++ A

Още един топ готвач се изказа в подкрепа на варненската кръчма със скъпите стекове, за които стана ясно от клип на ромско семейство. Видеото сатана тотален хит в мрежата, а мненията са полюсни. Сега профи позицията си изказа шеф Таньо Шишков. Припомняме, че популярния шеф Борис Петров също излезе с коментар за семейството, което си поръча обяд за 650 лева, от които 500 за 3 пържоли.

Публикуваме коментара на Шишков 1:1 с правописните грешки:

“От вчера гледам във Фейсбук се върти видеото на един човечец, който не си е прочел менюто. Помня в далечната 1996 когато г-жа. Йорданова (дано е жива и здрава, прекрасен учител) ми повтаряше “важно е да се научиш да четеш, чети, ще ти трябва за цял живот…"

Никога не вникнах в думите на г-жа Йорданова, така както ги разбирам днес.

Моля не толерирайте неграмотността и липсата на компетенция на гостите в ресторантите.

Веднъж си правих трудът да обяснявам (за едни супи в Банско) как се ценообразува цената на услугата (забележете, не стока а услуга) в ХоРеКа бранша за да може да се плащат заплатите, които са в момента, да се плащат данъците, инвестиции, суровини и консумативи.

Един читав готвач в момента по Черноморието взима по-висока заплата от повечето служители в големи компании с редица отговорности и специализации.

Също така сравнението на цените в България и Гърция не се прави по правилният начин.

Гледаме изключителни локации в татковината ни и рандом гръцко село, в което 80% от населението играе табла. Не ви казвам къде да почивате, но ако ще сравнявате ризорт с инвестиция от десетки милиони лева, използвайте комплекс Сани, о. Миконос, Анимус и др. подобни локации в южната ни съседка за сравнение.

Сигурен съм, че има места, които злоупотребяват с доверието на техните гости, но мога да ви гарантирам, че има много места със съвестни хора, някои от които познавам лично, хора които се борят за честен туризъм, хора, за които този сезон, както и всеки друг е средство за препитание за цялата година за тях и цялото им семейство."

#шеф #готвач #пържоли #Таньо Шишков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници