Петметров шиш правят на фест в Боровец

Петметров шиш правят на фест в Боровец

www.dromomania.bg

A A+ A++ A

На 29 юли народни песни и танци ще огласят курорта Боровец в рамките на Международния фестивал Чушка-пръжка, който ще бъде заснет с няколко телевизионни камери и излъчен по БНТ. Освен на природата и прохладата гостите ще могат да се порадват на забавления за цялото семейство.

Всички непрофесионални изпълнители на фолклор, независимо дали пеят, танцуват или свирят, могат да се включат в надпреварата с две изпълнение като се запишат до 21 юли на мейл chushkafestival@abv.bg без никакви такси за участие.

В журито е изявеният фолклорен изпълнител Даниел Спасов (водещ на „Иде нашенската музика“ по БНТ). В заключителния концерт ще участват Милен Иванов („Светоглас“) и легендата Гуна Иванова. Присъстващите на „Чушка-пръжка“ ще могат да гласуват за фаворит на публиката на място, в интернет, чрез QR код и телефон.

Името на събитието Чушка-пръжка, идва от кулинарна забележителност за региона. (На отсечени от леска обелени шишове се набучват парчета солена сланина и сурови зелени чушки. Тайната на апетитното шишче се крие в подправките, скарата и умелата ръка на майстора).

Технологът с дългогодишен стаж в хранителната промишленост Румен Тодоров ще приготви петметров шиш и ще разкрие тайните на печенето му пред участниците в състезанието за най-вкусна чушка-пръжка. Месото е осигурено от "Свинекомплекс Голямо Враново Инвест" АД, който тази година чества половинвековен юбилей. Изпълнителният му директор Вихрен Димитров е сред организаторите, заедно със сдружение „Арлекин“ и община Самоков. Патрон на фестивала е самоковският кмет Владимир Георгиев.

#Боровец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници