Спипаха автоджамбази, крали и "разфасовали" коли

Спипаха автоджамбази, крали и "разфасовали" коли

Pixabay

A A+ A++ A

Задържаха 11 автоджамбази по време на операция на ГДНП. Акцията е във връзка зачестилите кражби на автомобили в районите на Стара Загора, Сливен, Бургас и Пловдив. По данни на полицията групата е действала от около месец, съобщи главен инспектор Свилен Трифонов, началник сектор „Престъпления, свързани с МПС”.

На 14 юли органите на реда намират шестима души в специализирано депо в Сливен, докато разглобяват краден автомобил. На мястото е имало още три коли. Паралелно с това, в хотел в „Слънчев бряг”, са задържани и тримата извършители на кражбата. Други двама отговаряли за логистиката.

Открита е и специализирана техника, която е била използвана за кражбите - устройство за отключване на автомобилите. Подобни се продават свободно на пазара. Те сканират сигнала на определения автомобил и го копират отново в момента на кражба.

Начинът на действие е бил следният: трима крадат автомобила, след това го предават на лице по веригата, което го кара в депото. Там следващите разглобяват МПС-то и разпродават авточастите. Кражбите обикновено се извършвали в интервала между 20.00 и 00.00 ч. на обществени места.

#автокрадци #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници