Панайотов: Сигурността в Черно море трябва да се подсили

Панайотов: Сигурността в Черно море трябва да се подсили

Стоп кадър/НОВА - архив

A A+ A++ A

Сигурността в Черно море трябва да се подсили. Това ще стане, когато приключат бойните действия, обясни в ефира на „Офанзива с Любо Огнянов” по Нова тв Георги Панайотов, посланик на България в САЩ и бивш министър на отбраната.

„В момента то е арена на военни действия. Там бяха потапяни украински и руски кораби. България е заинтересована това да е зона на сигурност. Не бива Русия да си мисли че е в състояние да контролира водите. НАТО и съюзниците трябва да имат по-видимо присъствие”, уточни Панайотов.

Според него резултатът от Срещата на върха във Вилнюс е, че Украйна ще е следващият член на НАТО.

На въпрос изненада ли е липсата на времева рамка за членството на Украйна в НАТО, той каза следното:

„Още преди да се проведе срещата президентът Байдън даде интервю за Си Ен Ен, в което каза, че такава рамка няма да бъде дадена. Със сигурност има разочароване сред ръководството, въоръжените сили и народа в Украйна. Срещата на върха предостави много нови оръжия и боеприпаси за украинската държава”, поясни Панайотов.

„Войната започна през февруари миналата година, като още от самото начало страните от свободния свят помагат на Украйна да отблъсне агресора и да освободи окупираните територии. Война между Русия и НАТО – няма. Самите руснаци много добре знаят, че Алиансът има военно превъзходство. Никой няма да използва ядрени оръжия, сигурен съм”, поясни бившият министър на отбраната.


#георги панайотов #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници