Русия забрани смяната на пола

Русия забрани смяната на пола

Pixabay

A A+ A++ A

Държавната дума в Русия прие закон, който забранява смяната на пола. В подкрепа на закона гласуваха всичките 386 депутати, които участваха в днешното пленарно заседание, предаде БНР.

Законът забранява хирургическите операции и хормоналната терапия. Медицинска намеса се допуска само при случаи на вродени аномалии при децата. На хората, които вече са сменили пола си се забранява да осиновяват деца и да бъдат настойници, а ако са сключили граждански брак, той ще бъде анулиран.

Председателят на Думата Вячеслав Володин заяви, че авторите на документа искат да запазят страната от “дяволската политика на Съединените щати, където се пропагандират тези нови псевдоценности".

По-малко от 3000 души в 146-милионна Русия са сменили пола си в периода от 2016 до 2022 г., сочат данни на министерството на вътрешните работи. Преди второто четене на законопроекта руски юристи и лекари настояха той да бъде оттеглен. Те обясниха, че документът нарушава правото на живот и на медицинска помощ на трансджендърните хора, както и че натрапва определена идеология.

#Руската Дума #смяна на пола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници