Футболният шампионат се открива в Благоевград, чакат ни 2 супер дербита

Футболният шампионат се открива в Благоевград, чакат ни 2 супер дербита
A A+ A++ A

Отборите на Пирин и Берое откриват сезона във футболната Първа лига днес в Благоевград. Двубоят между двата състава е от 18,45 часа днес. В 21,00 пък новакът Крумовград приема шампиона Лудогорец.

„Орлетата“ запазиха мястото си в Първа лига благодарение на упоритостта на Христо Янев и огромно себераздаване от играчите му. Малко след края на сезона обаче стана ясно, че той ще напусне клуба, както и някои от най-опитните останали в състава, което поставя въпросителни върху целите пред Пирин този сезон.

Благоевградчани се подсилиха с Христо Попадийн и младият Велислав Минков от Лудогорец 2, но в сравнение с преките си конкуренти бяха доста пасивни на трансферния пазар. В контролите те победиха убедително Беласица и Марек, но загубиха от елитните Левски и Арда, макар с минимална разлика от едно попадение.

Старозагорци имат ново ръководство, което заяви че една от целите ще е клуба да се бори за класиране в евротурнирите. През лятото пристигнаха голям брой чужденци, повечето от които от Испания и Аржентина, но в контролите си Берое не бе кой знае колко убедителен. Разбира се, в официалните мачове напрежението е далеч по-сериозно и е безсмислено да се правят генерални изводи от приятелските двубои.

Двете големи дербита в първия кръг са пловдивската страстна битка Локо - Ботев и двубоя между евроучстниците Левски - ЦСКА 1948.

Програма за първия кръг:

Петък

18:45, Пирин - Берое

21:00, Крумовград - Лудогорец

Събота

18:45 ч, Левски - ЦСКА 1948

21:00 ч, Арда - Черно море

Неделя

18:30 ч, Локомотив (Пловдив) - Ботев (Пловдив)

21:00 ч, Хебър - ЦСКА София

Понеделник

18:30 ч, Локомотив (София) - Ботев (Враца)

20:45 ч, Етър - Славия.

#efbet Лига #първа лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници