Домусчиев бие шута на Петев, ако не прескочи Балкани

Домусчиев бие шута на Петев, ако не прескочи Балкани
A A+ A++ A

Лудогорец загуби с 0:2 гостуването на Балкани от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Изключително слабото представяне на разградчани на стадион "Фадил Вокри" в Прищина разклати сериозно стола на треньора Ивайло Петев.

Тимът му бе надигран по всички показатели от първенеца на Косово и дори можеше да допусне по-унизително поражение. При провал на Лудогорец на толкова ранен етап от похода към групите на Шампионската лига то почти сигурно Петев ще трябва да си търси нова работа, пише "Тема Спорт".

Реваншът срещу Балкани е на 19 юли, сряда, от 21:00 часа на стадион "Хювефарма Арена". Преди това обаче има друг мач. "Орлите" започват първенството с гостуване на абсолютния дебютант в елита Крумовград. Двубоят е утре от 21:00 часа и ще се играе на базата на Ботев (Пловдив).

Интересното е, че преди 10 години Петев бе уволнен от Лудогорец след поражение на старта на евротурнирите, последвано от такова и в шампионата. На 17 юли 2013-а разградчани отстъпиха с 1:2 при гостуването на Слован Братислава в пресявките за Шампионската лига. Само 3 дни по-късно падна с 0:1 от тогавашния новак в Първа лига Любимец с 0:1 и това доведе до освобождаването на наставника. На негово място застана Стойчо Стоев, който изведе тима до 1/8-финал в Лига Европа.

Петев продължава да няма успех с Лудогорец в евротурнирите. Балансът му вече е 1 равенство и 3 загуби, при голова разлика 4-8. За отбелязване е, че той не е елиминирал съперник на континенталната сцена. С АЕЛ Лимасол има 1 победа и 3 поражения, а с Динамо (Загреб) - 4 загуби.

Лудогорец често се разделя с наставници след неизпълнени цели в евротурнирите. От последните наставници така си тръгнаха Валдас Дамбраускас и Павел Върба.

#Кирил Домусчиев #Ивайло Петев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници