Домусчиеви докога ще си трайкат? 5 наши моряци вече са задържани

Домусчиеви докога ще си трайкат? 5 наши моряци вече са задържани
A A+ A++ A

Полицията в Ирландия е арестувала петима български моряци от кораба "Верила", хванат с поне 500 килограма кокаин на борда.

Плавателният съд е на БМФ - собственост на братя Кирил и Георги Домусчиеви, които до момента мълчат оглушително за мега скандала.

Петимата мъже, които са арестувани, са на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години. Те са задържани за контролиран внос на наркотици. Всички са задържани в участъците на националната полиция в дивизия Лимерик.

Продължава претърсването на плавателния съд, което се ръководи от служители на приходната митническа служба. Телефоните на всички от екипажа са иззети и се проверяват.

Българският кораб "Верила", плаващ под малтийски флаг, бе задържан в пристанище Лимерик в Ирландия на 19 декември. Той е бил идентифициран от служители на данъчните служби като потенциално използван за контрабанда на кокаин. При проверката са открити над 300 кг висококачествен кокаин, а според българските власти те са 500 кг.

На борда на кораба е бил 18-членният екипаж със 17 българи и един украинец. Ирландската полиция смята, че кокаинът вероятно е натоварен от Бразилия и е бил предназначен за европейския пазар. Стойността му e между 20 и 35 млн. евро, но пласиран на улицата от дилърите - вече струва над 100 милиона евро.

#братя Домусчиеви #Кирил Домусчиев #Георги Домусчиев #кокаин #бг кокаинова мафия #кораб Верила

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници