Под прикритие: Полицаи ще пазят на Слънчака и в Приморско

Под прикритие: Полицаи ще пазят на Слънчака и в Приморско
A A+ A++ A

Разполагаме допълнителни сили, за да гарантираме сигурността на туристите в областта. Това каза в интервю за „Денят започва“ по БНТ директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

След като водещата на сутрешното предаване Христина Христова, която тази сутрин вместо в студиото в София бе в Бургас, го пита дали има полицаи под прикритие, той каза, че такава практика съществува и е добре хората, които идват с някакви нечисти намерения да го знаят.

„Това са полицейски служители, които са в цивилно облекло. На базата на анализ сме определили невралгичните места, където може да очакваме повече престъпления. Това са плажните ивици, централните алеи в Слънчев бряг“, заяви шефът на полицията в областния град.

Цивилните полицаи там ще извършват патрулна дейност, уточни той.

„Туризмът е основен поминък за областта, а един от факторите, обуславящ успешен сезон, е сигурността. Поради тази причина всяка година полагаме усилия под формата на усилени наряди, допълнителни сили, за да се гарантира спокойствието на туристите, гостите и гражданите. Над 300 служителите се командироват от вътрешността на страната, които са разпределени в районните управления в Несебър, Созопол и Приморско“, заяви Калоянов.

Имаме също така двама румънски и четирима чешки колеги. Четирима от тях са в Слънчев бряг, а двама – в Приморско, добави той.

Вероятно ще имаме и полски полицаи, изтъкна шефът на ОД на МВР-Бургас.

„Чешките туристи не очакват да видят колеги, облечени с традиционното си облекло. Те са изключително полезни, както на казуси, които възникват, така и при разрешаване на битови проблеми. Освен това ние подбираме колеги от Пошла и от Чехия, които имат български корени и знаят нашия език, за да е лесна комуникацията“, добави той.

„В Слънчев бряг до момента имаме само три кражби. Това се дължи на нашите служители и на указанията, които сме дали на частните фирми как да реагират и как да осъществяват профилактика“, каза още старши комисар Калоян Калоянов.

#Бургас #полиция #Слънчев бряг #Приморско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници