Медведев плаши: Лудият Запад е виновен, Третата световна война е близо

Медведев плаши: Лудият Запад е виновен, Третата световна война е близо
A A+ A++ A

Дмитрий Медведев, заместник-секретар на мощния Съвет за сигурност на Русия, председателстван от президента Владимир Путин, за пореден път предупреди, че увеличаването на военната помощ за Украйна от НАТО означава приближаване на Третата световна война, съобщава „Ройтерс“.

Така Медведев коментира късно във вторник първия ден от срещата на върха на водения от САЩ алианс в Литва, където редица страни обещаха повече оръжия и финансова подкрепа. Медведев каза, че помощта няма да попречи на Русия да постигне целите си в Украйна.

„Напълно лудият Запад не можа да измисли нищо друго. Всъщност това е задънена улица. Третата световна война е все по-близо, написа Медведев в приложението Telegram. Какво означава всичко това за нас? Всичко е очевидно. Специалната военна операция ще продължи със същите цели.“

Русия нарича действията си в Украйна „специална военна операция“, докато Киев и неговите съюзници твърдят, че Москва води непредизвикана война, за да заграби земя и да доминира над своя съсед.

Западът казва, че иска да помогне на Украйна да спечели войната, а западните сили вече са доставили големи количества модерни оръжия и боеприпаси на Киев.

Медведев, който се представи като либерален модернизатор, когато беше президент от 2008-2012 г., сега се представя като яростен антизападен кремълски ястреб. Дипломати казват, че възгледите му дават индикация за мисленето на висшите нива на кремълския елит.

САЩ обявиха, че ще доставят на Киев касетъчни боеприпаси, които обикновено изхвърлят голям брой малки бомби в широк район и са забранени от много страни.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Москва ще бъде принудена да използва „подобни“ оръжия, ако Съединените щати доставят касетъчни бомби на Украйна.

Русия и Украйна преди това се обвиниха взаимно, че вече са използвали касетъчни боеприпаси в 500-дневната война.

#Дмитрий Медведев #Трета световна война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници