Горещините пращат гърците на почиват у нас?

Горещините пращат гърците на почиват у нас?

pixabay

A A+ A++ A

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов изрази категорична позиция, че няма външно влияние, което целенасочено да се води срещу България.

"Не само, че няма, но и не може да има замърсяване. Много специалисти се изказаха по темата. Изследванията, които правим и на които учим студентите, са важни за знанията. Никой няма изгода от целенасочена кампания", каза Драганов пред Bulgaria ON AIR .

От 15 юни страната ни влиза в т.нар. "висок сезон", а между 25 юли и 5 август е "върхът на сезона", отбеляза той.

"Няма отказване от резервации. Тези, които са направили резервации, са внесли депозити. Разчитаме на българските туристи. Около 3,2 млн. чужденци по цялото Черноморие, около 5 млн. са българите. Българите ходят на море кратко, но интензивно. Ние препоръчваме всеки да се придържа към бюджета от миналата година - тогава няма да му бъде по-скъпо. Нямаме основание за поскъпване спрямо миналата година", обясни Драганов.

Според него там, където има пълни хотели и ресторанти, трябва да има и добро съотношение цена-качество. "Гърците идват да почиват в България. В Гърция започват големите горещини, няма да излизат между 09:00 и 17:00 ч. При гърците цените падат. В България е по-прохладно", посочи Драганов.

По думите му България има добра кампания по отношение на туроператори за Великобритания, Германия, Полша, като даде за пример поляците - някои от тях ще посетят страната ни три пъти тази година.

"Изгодно им е. Голяма повторяемост има и Великобритания, Германия. В нашия черноморски туризъм голяма част от рекламата се плаща от самите хотелиери", обясни още Драганов.

"Нашите туристи трябва да знаят, че трябва да си мият ръцете, да спазват хигиена", посъветва той.

#плажове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници