Гешев: Само аз казах, че ще арестувам Путин. И не ми го простиха

Гешев: Само аз казах, че ще арестувам Путин. И не ми го простиха

ФБ/Иван Гешев

A A+ A++ A

Бившият главен прокурор Иван Гешев, който се е устремил към политиката, коментира посещението на украинския президент Володимир Зеленски и обвини управляващите, че са си организирали "селфи шоу" с госта. Доскорошният шеф на държавното обвинение призова народът да не се дели на русофили и русофоби, защото времената са тежки.

"Но най-важно от всичко е българският национален интерес и този на народа ни, както и дали обичаме България, а не чужди страни, които и да са те. Защото единственото разделение, което можем да си позволим в тези тежки времена е разломът между българофили и българофоби Съпричастността не е показност, начесване на егото", написа той.

Гешев успя да намери и минутка за самореклама. Той обясни, че бил единственият, който казал, че ще арестува руския президент Владимир Путин, ако той дойде в България. И това не му било простено.

"Аз единствен обещах да арестувам Путин, ако стъпи на българска територия. Това не ми беше простено от водевилната агитка, която се покланяше на Зеленски. Тези хора са преди всичко лицемери и отцеругатели - те не са искрени нито с Путин, нито със Зеленски, още по-малко пък със своя народ, когото са превърнали в заложник на личното си оцеляване и в жертва на техните кражби", заяви той.

Само преди няколко дни Гешев твърдеше, че причината да се раздели с поста си е била добрата работа на прокуратурата. През трите години, в които той бе начело, нямаше нито една присъда за корупция по високите етажи на властта. Главният прокурор непрекъснато се оплакваше, че му пречат остарелият Наказателен кодекс и твърде формалните правила на наказателния процес у нас, напомня "Медиапул".

Гешев не забрави да разкритикува и доскорошния си съюзник Бойко Борисов. Без да споменава името му той написа:

"Селфи-шоуто със Зеленски, докато на фронта измират стотици, е панаир на суетата, пир по време на чума, отказ от национален суверенитет.

Сред новите активни борци срещу путинизма разпознах онези, които подаряваха овчарки на Путин и строяха Южен поток срещу тлъсти комисионни".


#Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници