Депутатите решават дали да се проведе референдум за запазване на лева

Депутатите решават дали да се проведе референдум за запазване на лева

стоп кадър

A A+ A++ A

На предстоящото заседание в петък народните представители ще гласуват предложение за произвеждане на национален референдум с въпрос „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“.

Предложението е внесено от Инициативен комитет на граждани. Референдумът беше иницииран от “Възраждане” и събра над 470 000 подписа.

Народните представители ще изслушат премиера акад. Николай Денков, както и 16 министри по време на днешния парламентарния контрол.

Премиерът акад. Николай Денков ще отговори на два въпроса относно създаване на нова община с административен център град Обзор, както и относно предприемане на необходимите действия за завършване на дейностите по консервация, реставрация и адаптация на джамията “Ибрахим паша” в град Разград.

Иванка Шалапатова, министър на труда и социалната политика ще отговори на един въпрос относно приемане на Национална стратегия за детето 2019-2023г.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще отговори на един въпрос относно предоставяне на оръжие на Украйна.

Атанас Славов, министър на правосъдието ще отговори на един въпрос относно заповед за провеждане на конкурс за нотариуси.

Министърът на образованието и науката Галин Цоков ще отговори на един въпрос относно разпространение в образователните институции на образователни брошури със съмнително съдържание

Христо Хинков, министър на здравеопазването ще отговори на 16 въпроса относно държавния здравен контрол по спазване на законовите забрани за продажба и употреба на райски газ, преустановяване на дейността на “Специализираната болница за рехабилитация - Котел” ЕООД, проблем с аптеките на територията на област Силистра и др.

Министърът на културата Кръстю Кръстев ще отговори на четири въпроса относно критерии за промяна на възрастовото ограничение за зрителите на филма “Близо” от 18+ на 12+, необходимостта от подмяна на металната конструкция пред скалния барелеф Мадарски конник и др. Юлиян Попов, министър на околната среда и водите ще отговори на шест въпроса относно замърсяване на водоразпределителната мрежа в две села в обл. Кюстендил, депонирането на отпадъци в област Кърджали и др.

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще отговори на пет въпроса относно закупуването на над 350 високопроходими автомобила от ДГС за 25 млн .лв., актуално състояние и плановете за ремонт на язовир “Огоста” и др.

Георги Гвоздейков, министър на транспорта и съобщенията ще отговори на два въпроса относно състоянието на железопътен прелез при село Лютиброд, както и бъдещото развитие на Летище Пловдив. Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов ще отговори на два въпроса относно влиянието на внесеното от Украйна слънчогледово семе на българския пазар, както и поддръжката на държавни и общински язовири и финансовите средства, използвани за целта. Милена Стойчева, министър на иновациите и растежа ще отговори на един въпрос относно реализирани проекти за разработване и производство на машиностроителни изделия по оперативни програми на ЕС.

Министърът на енергетиката Румен Радев ще отговори на шест въпроса относно източник за формиране на информацията, докладвана към ЕК от МЕ за цените на газьол за отопление в страната, цените в седмичния бюлетин на петролните продукти, подаван от МЕ към ЕК, споразумението между “Булгаргаз” ЕАД и турската държавна енергийна компания “Боташ” от 3 януари тази година и др.

Димитър Илиев, министър на младежта и спорта ще отговори на един въпрос относно разходите за изграждането на зала “Арена Бургас” и способността й да приема спортни състезания на професионално ниво.

Министърът на финансите Асен Василев ще отговори на пет въпроса относно приемане на еврото като разплащателна единица в България, съдебната защита на страната по международните арбитражни дела и др. Калин Стоянов, министър на вътрешните работи ще отговори на седем въпроса относно осигуряване на по-добра проходимост на ГКПП “Дунав мост” и облекчаване на пропускането на товарни автомобили през пункта, назначения в Главна дирекция “Гранична полиция” и др.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков ще отговори на 14 въпроса относно първи етап на Програмата за енергийно обновяване на жилищния фонд, финансиран по линия на ПВУ, реставрация на моста на Уста Колю Фичето над река Янтра, актуално то състояние на пътната мрежа в страната и др. /

#депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници