България скочи с още 15 места в ранглистата на ФИФА

България скочи с още 15 места в ранглистата на ФИФА
Националният отбор е втори в група В с шест точки от четири мача и изостава с четири зад водача Италия. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

България продължи устременото си изкачване в световната ранглиста на ФИФА е цели 15 места и вече заема 40-то място.

Добрите резултати под ръководството на Любослав Пенев допринесоха за това България да се отдели от срамните позиции около стотното място, които заемаше до октомври, предаде „Дневник".

Преди месец отборът записа най-големия скок сред всички държави и излезе на 55-то място.

Равенствата с Дания (1:1) и Чехия (0:0) от квалификациите за световното първенство в Бразилия донесоха нови точки на отбора. България вече има 627 точки, с колкото е и Египет.

Националният отбор е втори в група В с шест точки от четири мача и изостава с четири зад водача Италия. Чехите са трети с пет точки, но и с мач по-малко.

Пенев вече обяви, че е доволен от развитието на отбора, но каза, че предстои още много работа.

„На нас ни липсват точки и се надявам да наваксаме това изоставане в битката за класиране", заяви Пенев.

„В следващите мачове ще подхождаме по същия начин, както и досега, и с очакване за по-добри резултати. Искам от момчетата отдаденост, всекидневна и пълноценна работа. Също така трябва да обръщаме внимание на малките детайли. Момчетата са интелигентни и знаят всичко", заяви селекционерът при награждаването на най-добрите млади състезатели в програмата „Децата и футболът".

Убедителен водач в световната ранглиста остава Испания с 1564 точки, а Германия запазва второто си място с 1421. След победите си в Южна Америка Аржентина изпревари Португалия и влезе в тройката. В първата десетка най-голям скок правят Италия и Русия, които дръпват с по три места и вече са съответно пети и девети.

#България #ФИФА #Любослав Пенев #отбор #футбол #Група В #национален отбор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници