Бизнесмен: Слънчев бряг е топ - привлича туристи с чудесни ресторанти, добри цени, нощни клубове на световно ниво

Бизнесмен: Слънчев бряг е топ - привлича туристи с чудесни ресторанти, добри цени, нощни клубове на световно ниво
A A+ A++ A

В Слънчев бряг има всичко – прекрасни места за семеен туризъм, чудесни ресторанти с добро съотношение между цена и качество, нощни клубове на световно ниво. Това е мястото, което си заслужава да бъде видяно, да е посещавано от всякакъв вид туристи, каза пред БНТ бизнесменът от Несебър Иван Дашев.

„Слънчев бряг е марка, създадена преди над 60 години и популярна в цяла Европа. Основните туристи тук са немци, англичани“, уточни той.

„В община Несебър има за всеки по нещо. В Равда развиваме много добър семеен туризъм, а в Несебър и културно-исторически. Да не забравяме, че е град с 3200 години история под закрилата на ЮНЕСКО и е прекрасно място за разходка! Има прекрасни ресторанти с прясна храна и уникално съотношение между цена и качество“, заяви бизнесменът, който е съдружник в най-голямата верига хипермаркети в региона. Той снабдява със стока и големи, и малки хотели, уточни репортерът Симеон Иванов.

„Обзор и Свети Влас са прекрасни български курорти с чудесни плажни ивици. Може би са най-добрите в цяла Европа. С всяка следваща година качеството на туризма в община Несебър се подобрява. Хотелите, ресторантите и клубовете започват да търсят все по-добра стока. Снабдяваме ги с плодове и зеленчуци от региона. Те са пресни, а рибата – свежа“, изтъкна Дашев.

Във всяко заведение се предлага скоро уловен сафрид, калкан, филе от попчета, добави той.

„Община Несебър, неправителствените организации и бизнеса трябва да работим активно за рекламата на нашия регион. Много е важно това, за да удължим сезона. Трябват ни затова и добри събития преди и след края на активния сезон“, подчерта бизнесменът.

„През последните години нашият туризъм е нещо, което умишлено се хейтва от журналисти. Това не е правилна стратегия, защото, ако се развива правилно, може да стигне до 40% от БВП на държавата“, добави той.

„Много е важно всички да положим усилия за развитието на туризма ни, защото България има много добри предпоставки не само за летен, но и за СПА, и за зимен. Туризмът може да е едно от най-важните пера в държавата“, заяви Иван Дашев.

„Роден съм в Несебър, живея тук и обожавам българското Черноморие. Призовавам всички българи да дойдат и да видят колко е добър нашия регион“, каза още той.

#Слънчев бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници