Внимание, шофьори: Интензивен трафик на някои от граничните пунктове

Внимание, шофьори: Интензивен трафик на някои от граничните пунктове

МВР

A A+ A++ A

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове (ГКПП) към Румъния, Гърция и Сърбия, съобщава на сайта си МВР. Информацията е актуална към 06:00 ч. тази сутрин.

На пуктовете „Дуранкулак“ и „Кардам“ трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход. Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на граничния пункт „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 ч.
Натоварен е и трафикът на граничния пункт „Кулата“ за товарни автомобили в посока Гърция.

От МВР препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция да използват освен пунктовете „Кулата“ и „Маказа“, още „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко Войвода“. През пунктовете „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, напомнят от „Гранична полиция“.

Натоварено е и движението от Сърбия към България на пункт „Калотина“ за леки автомобили, сочат данните на МВР. В зоната на граничния пункт се извършват строително-монтажни дейности. Налага се временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът на пунктовете с Република Северна Македония и Турция е нормален.

#трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници