И днес километрични опашки на границата с Гърция

И днес километрични опашки на границата с Гърция

ФБ група ГКПП Маказа - трафик и полезна информация (Makaza/Μακάζα)/Радко Николов

A A+ A++ A

На границата с Гърция има километрични опашки за влизане в страната, съобщи БГНЕС. Гражданите чакат с часове.

Вчера и на ГКПП „Кулата“, и на „Илинден – Ексохи“ имаше километрично задръстване от автомобили за влизане в Гърция, след като стана ясно, че има срив на системата за граничен контрол.

По информация на „Гранична полиция” към 13 часа днес трафикът за преминаване в Гърция е интензивен на ГКПП „Кулата” и на ГКПП „Маказа” на изход за леки автомобили. През гранични пунктове "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

От полицията препоръчват, гражданите, които пътуват към и от Р Гърция, да използват и останалите гранични пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден”, ГКПП „Златоград”, ГКПП „Ивайловград” и ГКПП „Капитан Петко войвода”.

На останалите гранични пунктове има интензивен трафик на границата с Румъния - нa ГКПП "Видин", ГКПП "Оряхово" и ГКПП "Кардам" за товарни автомобили на изход. На ГКПП“ Русе“ трафикът е интензивен за леки автомобили на изход. ГКПП" Силистра" не работи от 05.30ч., поради технически проблем, в двете посоки и колите се пренасочват към ГКПП „Силистра”-ферибот. Заради монтаж на покрив движението от ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ става от 8 до 20 часа.

Интензивен трафик има и на граничните пунктове с Република Сърбия - на ГКПП „Калотина“ има ремонт и платната са стеснени.

Нормално е натоварването на граничните пунктове с Република Северна Македония. Интензивен трафик има на границата с Република Турция - трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево” и на ГКПП „Лесово” на вход и на изход за леки и товарни автомобили.


Източник: БГНЕС

#Гърция #опашки #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници