Руска атака с дронове срещу Киев

Руска атака с дронове срещу Киев

Стоп кадър/НОВА - архив

A A+ A++ A

Тази нощ отново беше обявена въздушна тревога в редица области на Украйна, включително столицата Киев. Издадени бяха предупреждения за опасност от руски ракетни удари и нападения с дронове.

Русия предприе през нощта атака с дронове срещу Киев след 12-дневно прекъсване. Системите за противовъздушна отбрана са успели да унищожат всички цели при приближаването им. „Към този момент няма информация за евентуални жертви и щети", съобщи в Телеграм Сергий Попко, ръководител на киевската градска военна администрация.

Очевидци са чули взривове, вероятно от системите за противовъздушна отбрана, които са поразили цели. Засега няма информация за мащаба на нападението, предава БНР.

Украйна е включила в нов списък със санкции около 190 души и 290 компании. Санкциите са насочени срещу компании и хора, за които се смята, че подкрепят руската война в Украйна.

Грузинската авиокомпания "Джорджън еъруейс" също попада в черния списък на Киев, след като в разгара на войната възобнови полетите си до Русия. Полетите между Русия и Грузия бяха преустановени по нареждане на Москва през 2019 г. в резултат на двустранно напрежение.

През май влезе в сила указ на руския президент Владимир Путин, с който се даде разрешение за възобновяване на директните полети, както и възможност на грузинците да посещават Русия без нуждата от визи.

Вчера испанският премиер Педро Санчес, чиято страна от 1 юли пое председателството на Съвета на ЕС, посети Украйна и обеща на страната нова помощ в размер на 55 милиона евро. Целта е да се подпомогне "финансирането на малки и средни предприятия в Украйна", каза Санчес по време на визитата си в Киев.


#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници