Нашенеъцът Иван, (из)чегъртал името си по Колизеума, се извинил

Нашенеъцът Иван, (из)чегъртал името си по Колизеума, се извинил

YouTube

A A+ A++ A

Британското издание MailOnline съобщи, че живеещият в Бристол фитнес инструктор Иван Димитров се е извинил на италианската полиция за безразсъдния си акт на вандализъм с изчегъртването на неговото име на стената на 2000-годишния Колизеум в Рим.

MailOnline пише, че в интервю за изданието майор Роберто Мартина е заявил, че негови колеги са разговаряли с Иван Димитров и той е поднесъл най-искрено извинение и съжаление за случилото се.

"Той се свърза с нас, след като открихме мобилния му телефон в хотел, в който е отсядал, и му оставихме съобщение да ни върне обаждането. Той естествено бе разтревожен за правните последици и всичко му бе разяснено, включително, че може да получи затвор от две до пет години и глоба до 15 000 евро", думи на Роберто Мартина.

Майорът е казал още, че Иван Димитров е бил информиран, че на адреса му в Бристол е изпратен доклад и ще последва процес, който ще започне вероятно в началото на следващата година.

Българинът ще има възможност да се извини лично в съда. Той не е бил питан защо е извършил вандалския акт.

Потвърдено бе, че приятелката му Хейли Брейси не е част от разследването, съобщава БНР.

MailOnline пише, че в петък полицията е установила, че Иван и Хейли са в България. Преди няколко дни видео, заснето от американски турист, обиколи света, наблюдявано от милиони, на което се вижда как Иван чегърта с ключове "Ivan and Hayley 23" на тухлената зидария на Колизеума.

#Колизеума #чегъртане #Иван Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници