След българина Иван и швейцарска тинейджърка надраска Колизеума

След българина Иван и швейцарска тинейджърка надраска Колизеума

Уикипедия

A A+ A++ A

В Рим задържаха швейцарска туристка, изписала името си на стена на Колизеума. На 23-и юни, по същия повод е застрашен от глоба и затвор пребиваващия в Англия българин Иван Димитров, съобщава БНР.

Стремеж за подражание или не, но 17-годишната швейцарска туристка също е изписала името си на стена на хилядолетния Колизеум символ на Рим. Била заснета от екскурзовод, който повикал веднага охраната на едноименния археологически парк.

Девойката е задържана от карабинерите. И тя като Иван Димитров, рискува от 2 до 5 години затвор и до 15 000 евро глоба за обезобразяване на културни паметници. Швейцарския телевизионен канал за Италия се позовава на италианските информационни агенции и електронни издания, и коментира случилото се с думите:

“Няма мира за най-известния римски паметник на планетата. След неотдавнашния епизод с гражданин на Обединеното кралство гравирал името си и това на приятелката си върху стените на Колизеума, дойде ред на швейцарска тийнейджърка на почивка в Рим със семейството си“.

#Колизеума #Рим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници