Цеков: Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на 2024 г.

Цеков: Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на 2024 г.

pixabay

A A+ A++ A

Пътят Ботевград - Мездра ще е готов до края на 2024 г. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков в отговор на въпрос на Ивайло Папов от „Възраждане” относно строежа на скоростния път по време на днешния парламентарен контрол в Народното събрание.

„Жизненоважно е този път да го видим готов, колкото се може по-скоро. Преди три години започна изграждането на трасето, което е с дължина от 34 км", изтъкна Папов.

„Два са лотовете. В момента се изграждат пътните платна, но междувременно се е наложило препроектиране на пет пътни възли с кръгови кръстовища и това е забавило изпълнението", обясни министър Цеков.

По негови думи трасето е международна пътна артерия и промените, които осигуряват преминаване на автомобилопотока през две нива, а не през пет кръгови кръстовища, е разумният вариант за скоростен път. Цеков каза, че очаква до края на 2023 г. да бъдат изградени пътните платна с дължина около 25 км. До края на 2024 г. ще бъдат изградени и съоръженията, когато трасето ще бъде въведено в експлоатация, обясни още министърът.

#Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници