Заплатата не един млад учител ще бъде 1700 лева

Заплатата не един млад учител ще бъде 1700 лева

pixabay

A A+ A++ A

Професор д-р Галин Борисов Цоков каза, че това ще се случи много трудно и потвърди, че учителите обвиняват постоянно родителите, че нищо не правят, а родителите недоволстват, че учителите взимат големи заплати, а не правят нищо.

В студиото на "Денят започва" по БНТ министър Цоков разкри, че около 1700 лева ще бъде заплатата на един млад учител. По думите му, благодарение на това, че се вдигат заплатите, има и голям интерес към педагогическите специалности. Което, според него, е положително за образованието ни, защото в момента има много учители в пенсия, които работят.

Относно отпадането на деца от образователната система министърът каза, че проблемът е много стар и голям и припомни, че МОН работи усилено с МТСП и с МВР. Сега, разкри той, ще се насочат усилия и към децата от 4,5 години.

На въпрос дали ще продължи 15 септември да бъде първият учебен ден, министър Цоков коментира, че може би темата отново ще бъде отворена. Иначе неговото лично мнение е, че това трябва да се решава на ниво регион и даде пример, че на 1 септември в Пловдив е много топло.

#МОН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници