Мартин Димитров: Лидерът на СДС е зависим от ГЕРБ

Мартин Димитров: Лидерът на СДС е зависим от ГЕРБ
Ако искаме да намалим зависимостта на СДС от ГЕРБ по-логичният ход е председателят на партията Емил Кабаиванов да напусне, посочи Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на СДС Емил Кабаиванов е зависим от ГЕРБ, твърди предшественикът му на поста Мартин Димитров, който подаде оставка.

„Ако искаме да намалим зависимостта на СДС от ГЕРБ по-логичният ход е председателят на партията Емил Кабаиванов да напусне," посочи Мартин Димитров, цитиран от БГНЕС.

По думите му, всяко решение на Емил Кабаиванов като кмет на Карлово зависи от мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет на града.

„Как ще ме убедите, че той е независим, ако за всяко негово решение му трябват гласовете ГЕРБ. Ами този човек, ако не получава благословията на тази партия, не може да управлява общината," категоричен е Мартин Димитров.

Според него на Националния съвет на синята партия във вторник са били ликвидирани три съюза към СДС – съюз на жените, младежкият и Национален съюз „Единство".

„Явно някой, дърпайки конците на тези хора, върви към ликвидация," усъмни се бившият лидер на СДС.

Той заяви, че има чувството, че се работи да няма СДС, за да се угоди на ГЕРБ, може би да се угоди на Меглена Кунева и те дори работят и за ДСБ.

„Правейки всичко това срещу СДС, помагат на всеки друг, който се е определил за десен," посочи Мартин Димитров.

Това е пореден епизод в спора между Мартин Димитров и Емил Кабаиванов. След като наскоро двамата бивши председатели на СДС - Надежда Нейнски и Мартин Димитров, обявиха, че създават Национален съюз „Единство" в СДС, който да работи за обединение на партията с ДСБ, СДС отказа да го регистрира.

„СДС е единна формация и създаването на такива фракции, особено които имат за цел не да разширяват влиянието на СДС, а да го принасят в жертва в някакви нови неясни политически субекти и коалиции, не работи в интерес на демокрацията и на СДС," заяви Емил Кабаиванов, след като обяви решението на партията.

#СДС #Мартин Димитров #Емил Кабаиванов #председател на СДС #ГЕРБ #ДСБ #Надежда Нейнски #Национален съюз „Единство" #Карлово #общински съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници