"Семейство Симпсън" предсказа инцидента с "Титан"

"Семейство Симпсън" предсказа инцидента с "Титан"

стоп кадър

A A+ A++ A

Подводницата, която се гмурна в дълбините на океана, за да види останките на "Титаник", но вместо това изчезна, привлече вниманието на целия свят. След появата на новината и непрестанното следене на ситуацията от всяка точка на планетата, много потребители на интернет направиха мемета на случващото се, колкото е неподходящо да е да се шегуваш с подобна трагедия.

Сега един потребител на TikTok сравни инцидента с епизод от "Семейство Симпсън".

Във вирусен видеоклип, който събра над 25 милиона гледания и 1,7 милиона харесвания, TikToker Justconspiracies (@nooneknowswhy19_) сподели клип от анимационния ситком, който според някои предсказва изгубването на подводницата в морето.

В клипа, дълъг 1 минута и 50 секунди, Хоумър - патриархът на анимационното семейство - се отправя на дълбоководна мисия за намиране на съкровище от потънал кораб на борда на едноместна подводница. Пътуването му обаче бързо се влошава, когато водачът му, неговият "отдавна изгубен баща", изчезва в тъмнината. В опита си да го открие Хоумър следва светеща риба и се заклещва в дълбоководно скално образувание. В крайна сметка кислородът му е напълно изчерпан и той губи съзнание.

"Татко", стене той, докато губи съзнание.

Мнозина смятат, че сюжетът на епизода страшно напомня ситуацията с подводницата "Титан", която се изгуби в морето в неделя. Петима мъже, сред които баща и син, се сред пасажерите. Към днешна дата всички пътници вече се смятат за мъртви, след като бреговата охрана на САЩ откри отломки в района на издирване на подводницата, които отговарят на "катастрофална имплозия", съобщава NBC News.

"Мисля, че трябва да гледаме всички епизоди на "Семейство Симпсън", за да научим бъдещето", пише един коментатор.

"Корабокрушението, подводницата, кислородът", казва втори. "Всичко това е толкова точно."

"Кислородът свърши", възкликва друг.

Това не е първият път, в който "Семейство Симпсън" привлича вниманието с предсказанията си, които сякаш се сбъдват, пише "Факти". В епизода от 1993 г. "Мардж в окови" някои теоретици на конспирацията смятат, че шоуто е предсказало коронавируса и смъртта на Коби Брайънт. Някои смятат, че в други епизоди са предсказани пристигането на "стършели-убийци" по американските брегове, избирането на Тръмп за президента, както и бунтовете в Капитолия на 6 януари.

Майк Райс, един от сценаристите на шоуто, който само преди година също участвал в спускане с подводницата "Титан" на OceanGate разказва за преживяването, още преди да стане ясно, че тя е избухнала. "Познавам логистиката и знам колко малък е съдът", коментира той, добавяйки, че екипът, с който е бил той почти през цялото време е губил комуникация с повърхността.

#Семейство Симпсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници