БСП настоява НС да приеме обща декларация по македонския въпрос, за да защитим националния си интерес

БСП настоява НС да приеме обща декларация по македонския въпрос, за да защитим националния си интерес
A A+ A++ A

“На 14-ти този месец предложихме на вниманието на Народното събрание да приемем обща декларация по северно македонските въпроси. Знаете много добре, че два пъти вече приехме подобни декларации. Това беше реакцията на социалистите, тъй като чуваме призиви в това да се обединим и да потърсим подкрепа. Аз уверявам, че БСП търси подкрепа извън рамките на нашата страна, при нашите европейски партньори.“

Това заяви от парламентарната трибуна Иван Ченчев, зам.-председател на парламентарната група на “БСП за България”.

“Но нека първо решим въпроса между нас, а именно да защитим българския национален интерес, като гласуваме една такава обща декларация. Тази декларация, г-н председател, на 17-и ми казахте да направим проект за решение, да го внесем във външната комисия за разглеждане, обаче все още не е гледана там,” посочи социалистът и призова председателят на комисията да я представи, но също така и да бъде отново включена в дневния ред на Народното събрание.

„Нека всеки да може да гласува по тази обща декларация, по която уверявам Ви, нямаше нито един народен представител да възрази на нещо подобно, тъй като всички въпросиq свързани с националния интерес на България, фигурираха вътре”, каза още той.

От парламентарната трибуна Ченчев направи следното предложение:

„Ние като българи да си защитим националния интерес, а всички парламентарни групи и партии нека продължат да търсят подкрепа в Европа за българската позиция - да сме достойни и да изглеждаме така, както заслужава да изглежда България”, посочи социалистът.

#БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници