Избраният за мъж на годината Манол Пейков с подкрепа за 102-годишна жена, която съди Волгин

Избраният за мъж на годината Манол Пейков с подкрепа за 102-годишна жена, която съди Волгин
A A+ A++ A

Издателят, депутат и общественик Манол Пейков изрази готовност да подкрепи 102-годишна жена от Лом, която съди журналиста от БНР Петър Волгин. Избраният за мъж на годината Пейков написа следното:

"102-годишна жена от Лом е завела гражданско дело срещу водещия на БНР Петър Волгин заради негов пост във фейсбук за Народния съд. Жената се е почувствала обидена, защото тя ѝ семейството ѝ са тежко пострадали от комунистическия режим след преврата от 1944 г.

В исковата си молба тя разказва, че мъжът ѝ, тъкмо завърнал се от фронта в Македония, бил привикан в кметството. След това повече никой не го вижда. От разказ на очевидец жена му разбира, че е бил натоварен на камионетка. Почти две години по-късно е бил обявен за безследно изчезнал.

Жена му остава сама с малкия им син. По време на комунистическия режим двамата живеят тежко. На сина не е позволено да учи висше образование, семейството е считано за "враг на народа" и дори е спряна пенсията на тъста на изчезналия.

Аз и семейството ми бяхме следени от Държавна сигурност, като не искам да влизам в подробности за това, защото се разстройвам още повече (дори когато го разказвам на адвоката си)", пише жената в исковата си молба.

Тя е възмутена от пост във фейсбука на Волгин от 1 февруари. В него той заявява:

"Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд". Жената претендира 1000 лв. от Волгин за непозволено увреждане. Искът ѝ е 5001 лв, но е предявен частично, защото тя казва, че не може да си позволи държавната такса от 4% върху цялата сума.

Делото ще се гледа в Софийския районен съд."

С готовност бих съдействал за събирането на средствата за съдебните разходи и защитата на въпросната дама.

#Манол Пейков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници