Очаква се в Гърция да се заселят около 1200 милионери през 2023 година

Очаква се в Гърция да се заселят около 1200 милионери през 2023 година

pexels

A A+ A++ A

Хиляда чуждестранни милионери са се установили за постоянно в Гърция през 2022 г., а през 2023 г. се очаква те да са още повече, пише в електронното издание на в. „Катимерини“.

Активността на придвижването на богатите семейства към различни точки от света се завръща на нивата отпреди пандемията COVID-19, а гръцката програма „Златна виза“ увеличава своята популярност, коментира журналистката на „Катимерини“ Корина Самарку.

Във връзка с придобиването на „Златна виза“ Гърция обяви удвояване на минималното изискване за инвестиции в недвижими имоти (до 500 000 долара) в райони като Атина, Солун, Миконос и Санторини. Въпреки тези промени през последните години се наблюдава постоянно нарастване на запитванията за информация за средиземноморските държави Португалия, Испания и Гърция, като интересът от страна на Великобритания се увеличава, посочва британската компания Henley & Partners – водещо дружество в глобален мащаб за инвестиции при избор на местоживеене в друга държава и придобиване на гражданство. Голям и постоянно нарастващ е интересът и от страна на Турция, тъй като заможните граждани там търсят алтернативно място за пребиваване или възможност за двойно гражданство, отбелязват от компанията.

По данни на Henley & Partners броят на чуждестранните милионери, които ще изберат Гърция като постоянно място за живеене тази година, е 1200 души, като към момента в страната има 58 800 милионери, 95 души с активи над 100 млн. долара и четирима милиардери.
Гърция засега е на седмо място в листата на предпочитанията на милионерите за 2023 г. Преди нея се предполага, че ще са Австрия, Обединените арабски емирства, Сингапур, САЩ, Швейцария, Канада.

Държавите с най-много напускащи богати хора са Китай, Индия, Великобритания, Русия и Бразилия.

Сред основните мотиви за подобни чуждестранни инвестиции при милионерите е притежанието на наследство, а изборът на дестинация традиционно се основава на равнището на национална и инвестиционна сигурност.

#Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници