Костадин Костадинов с горещ коментар за отстраняването на Гешев

Костадин Костадинов с горещ коментар за отстраняването на Гешев

фейсбук/Костадин Костадинов

A A+ A++ A

Вчерашното премахване на Иван Гешев от поста главен прокурор беше само един пореден епизод от междуклановата вътрешномафиотска война, раздираща държавата ни през последните две години. Това написа във Фейсбук председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Мафиотският клан на ПП и ДБ се обедини с мафиотския клан на ГЕРБ и ДПС, за да постигне отстраняването на станалия едновременно опасен за всички Гешев. Сега остава само да видим дали двата мафиотски клана ще се споразумеят за назначаването на нов главен прокурор, който да ги обслужва, или ще се хванат гуша за гуша“, пише още Костадинов.

Според него ще бъде избран нов главен прокурор на мястото на Иван Гешев.

Снощи Пленумът на ВСС гласува да освободи предсрочно от длъжност главния прокурор Иван Гешев.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков посочи в телевизионно интервю тази сутрин, че се надяват да няма следващ главен прокурор, за да може България да се освободи от зависимости и да стане нормална институционална и правова държава.

Според ГЕРБ освобождаването на главния прокурор от ВСС е стъпка по пътя на съдебната реформа, в името на обществения интерес за справедливост и законност. Това се посочва в позиция на партията от вчера, публикувана във Фейсбук страницата на партията.

#Костадин Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници