Стилиян Петров води плеяда от световни звезди у нас за "Мач на надеждата"

Стилиян Петров води плеяда от световни звезди у нас за "Мач на надеждата"
A A+ A++ A

Бившият български национал Стилиян Петров обяви, че организира благотворителен „Мач на надеждата“, в който ще вземат участие редица звезди на световния и български футбол.

Събитието ще се проведе на 6 септември на Националния стадион „Васил Левски“ от 17:00 часа, а билетите са вече онлайн в продажба.

Двубоят ще бъде между български отбор и такъв на световните звезди. Стилиян Петров разкри само треньорите и по пет имена от отбор, като всички участници ще бъдат обявявани поетапно. Треньор на българския отбор ще бъде Димитър Димитров – Херо, а на световния – Мартин О’Нийл. За българския отбор участие ще вземат Стилиян Петров, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров и Мариян Христов. За световния отбор първите обявени играчи са Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич.

„Точно преди 10 години се случи един невероятен и емоционален мач, когато 62 хиляди се изправиха на крака да ме изпратят във футболната кариера. Нашата фондация организира благотворителен мач на стадион „Васил Левски“ на 6 септември от 17:00 часа. Всички средства ще бъдат дарени в болници в България за хора, които се лекуват от ракови заболявания. Нещо, което моето семейство и аз преминахме, но без българските фенове – нямаше да успеем“, започна Стилиян Петров.

„Исках да се отблагодаря на българските фенове, които са следели моята тежка битка и са ми помагали. Това ще бъде невероятен момент за мен, в който ще ви се отблагодаря. Един такъв мач ще даде шанс и надежда на хората, които се борят с тази коварна болест. Това, което ще направим, ще даде кураж и упора на хората, които се борят с болестта. В мача ще участват редица звездни имена от световната сцена. Ще обява по пет имена от българския и чуждестранния отбор“, каза още той.

„В българския отбор ще има няколко треньора. Първият е Димитър Димитров – Херо, който ме взе първо в националния отбор. Сред играчите от българския отбор ще бъдат Христо Стоичков, Наско Сираков, Мариян Христов, Димитър Бербатов и Мартин Петров. В отбора на Света треньор ще бъде Мартин О’Нийл от отбора на звездите. Рой Кийн, Хенрих Ларсон, Роберт Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич. Те ще бъдат част от този емоционален ден и емоционална кауза“, разкри Стилиян Петров.

„Тези хора, с които съм играл, сме водили битки на терена. Всички тези звезди си дават времето да дойдат и да направят едно голямо шоу за българския народ. Аз и моето семейство преминахме през всичко това и искаме да помагаме на хората, които се борят също с болестта. Билетите вече са в продажба и всеки може да си закупи и да бъде част от този ден. Това ще бъде едно голямо благодаря към всички вас. От едно семейство, на което вие дадохте подкрепа да мине през тези трудни моменти“, коментира бившият български национал.

„Всички средства ще отидат за благотворителност. Ще бъдат разпределени в различни болници и ще бъдат дарени на много хора, които се нуждаят от трансплантация. В моята фондация има много хора, които се възмущават от българските болници. Всяко дарение ще бъде следено и показано пред цялата българска общественост“, коментира още той.

„Звездите не бяха проблем. Екипът остана проблемен. Аз съм организирал вече два такива двубоя. Очаквам с нетърпение този мач. Аз съм българин и съм успял в тази битка благодарение на България. Желанието на тези звезди да бъдат част от това е наистина голямо. Екипът ни е съставен от млади и интелигентни хора, които искат да направят един празник за една невероятна кауза“, уверен е Петров.

„Ще има по 20 футболисти в отбор. Много от българските и световните звезди се поддържат. Христо Стоичков каза, че е започнал да тренира по 3 пъти в седмица. Повечето звезди са в много добра кондиция и ще има страхотно шоу за феновете, които ще имат шанс да видят тези световни звезди. Предстоят да бъдат обявени и другите имена на футболисти, които очакват с нетърпение да пристигнат в България. На всеки две седмици ще бъдат обявявани имена“, каза Стилиян Петров.

„Търся подкрепа на българския народ и българското общество. Всеки, който иска да бъде част от това събитие, ще си купи билети и ще подкрепи не само мен, а и хората, които се борят с тази коварна болест. За съжаление, когато преминаваш в тази битка нямаш отговори, а животът не ни подготвя за това. Не много от нас успяват да преминат през тази битка. Това не е само финансова помощ към тези хора, а и за психологическа подкрепа. Ще има представители на Селтик, Астън Вила, ЦСКА и Монтана“, завърши Стилиян Петров.

"Мачът е от 17:00ч. Начините на плащане на билети са страшно много. Цените са разделени на сектори. Най-високата цена е за Сектор „А“, следва Сектор „В“, има в Лъвчетата, цените за „Б“ и „Г“ са еднакви. Преодолими цени за всеки български гражданин", допълни Михаил Александров.

#Стилиян Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници