Румен Спецов: Ролята на НАП сега ще бъде много повече от това, което е била преди

Румен Спецов: Ролята на НАП сега ще бъде много повече от това, което е била преди

стоп кадър

A A+ A++ A

От агенцията се изисква това, което винаги се е изисквало да има събираемост на приходите. Виждате, че ситуацията в този момента е изключително тежка и изключително важна. Така че ролята на НАП ще е много повече от това, което е било и преди. Идваме в средата на годината, няма регулиран бюджет, така че има много работа. Това заяви пред bTV новият изпълнителен директор на приходната агенция Румен Спецов.

Той посочи, че няма поглед върху работата на своя предшественик Борис Михайлов. Преди близо година Спецов определи отстраняването си като политическа причина. По същия начин гледа на разместванията и сега.

„За мен никога не е имало драма с тоя мотив. Идва едно правителство. Идва един министър на финансите. Той е в правото си да си назначи собствен екип, на който да разчита и да работи”, каза още той.

Спецов коментира също, че е имал колебания дали да влезе в кандидат-депутатските листи на „Продължаваме промяната“.

Предпочетох да остана изцяло в професионалния си план, това, което мога и разбирам най-добре. Бях провел разговори и с г-н Кирил Петков и с Асен Василев и обясних, че предпочитам да стоя една крачка настрани. Имам, разбира се, моите политически убеждения, възгледи, мнения, но предпочитам да си стоя в професионалната сфера, където винаги съм бил, обясни той.

Скандала и атаките от страна на ГЕРБ преди, че е притежавал фирма с дългове за 1 млн., която сега е собственост на малоимотно лице, той коментира така: „Този въпрос е отдавна изчистен и твърде преекспониран през медиите. Ако ме питате как бихме работили предвид сегашния състав на управление - нека да видим”.


#румен спецов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници