Делян Пеевски: Христо Иванов не може да ми е морален съдник

Делян Пеевски: Христо Иванов не може да ми е морален съдник

стоп кадър

A A+ A++ A

“Христо Иванов трябва да разбере едно нещо. Наше право е да решаваме кой ще бъде част от конституционната комисия и ако иска да прави конституционна реформа, така ще бъде”. Това заяви Делян Пеевски от ДПС в парламента.

“В миналото има много случаи, които показват, че те не могат да бъдат морални съдници. Най-малко Христо Иванов може да бъде съдник на мен или на когото и да било и той го знае много добре”, каза още Пеевски.

Междувременно Йордан Цонев от движението коментира, че съдебната реформа ще бъде направена с ДПС и с участието на Пеевски.

"Стигнахме до правосъдната реформа и нейните конституционни измерения, обаче как стигнахме дотук – тръгнахме през нарушаване на конституцията и желанието същите хора, които я нарушават, да искат нейната промяна. От години ви говорим, че смяната на главния прокурор не е съдебна реформа, а е „стани да седна“, подчерта Цонев. Той добави, че никой, освен ДПС, не каза, че в този ѝ вид фигурата на главния прокурор създава политически турбуленции, а не личността на главния прокурор.

„Само ДПС говори за това, че базово трябва да се променят нещата“, каза още Цонев.

„Г-н Пеевски е в разработката на този проект и г-н Пеевски ще бъде в тази комисия, защото той направи този анализ с нашите специалисти, защото той изработи този проект, който вашите специалисти сега харесват, и затова ще бъде направена реформата такава, каквато е, нужна на българската съдебна система, нужна на българското общество. Ще бъде направена тук, в този парламент, с участието на ДПС и с участието на г-н Пеевски“, категоричен е той.

#Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници