Тома Биков: Надявам се колегите от ПП да не преядат с власт

Тома Биков: Надявам се колегите от ПП да не преядат с власт

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Около половин година ще отнеме конституционната реформа - това очаква депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. В ефира на БНТ той обясни, че до момента единствено от ДПС имат конкретен проект, както и че Христо Иванов води с тях. Идеите тепърва щели да се изясняват.

Биков коментира и решението на парламента да приеме Делян Пеевски за член на комисията по конституционни въпроси.

Ние винаги сме гласували, когато се избират членове на комисията, сме подкрепяли предложенията на партиите. Няколко изключения имаше - в 46-ото НС ИТН отхвърлиха Младен Маринов за член на комисия, разказа Биков. По-рано днес Тошко Йорданов обясни, че не са го допуснали, защото той е позволил да се "пребиват деца" под колоните на Министерския съвет по време на протестите през лятото на 2021 г.

Това не е доверие, това е спазване на една парламентарна практика, която през последните 30 години е била нарушавана 2-3 пъти и то не от нас. Ние никога не сме се изживявали като морални стожери, че да казваме на другите как да гласуват. Ако ДПС са решили, че господин Пеевски е най-подходящ, това е техен избор, каза Биков. Иначе той не го искал за шеф на ДАНС.

Бяхме изненадани, защото преговорите преди това не подсказваха такъв радикален и бърз обрат, коментира той провалените преговори за кабинет с БСП. Той намекна, че е възможно връзка да има и главният прокурор Иван Гешев.

Аз съм обезпокоен от това предложение на господин Василев, мислех, че трябва да се предлагат експерти, а не политически фигури, каза той за връщането на Румен Спецов като шеф на НАП.

Надявам се колегите от ПП да не преядат с власт, защото имат тази възможност, каза той, цитиран от "24 часа".

#Тома Биков - ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »