Кенийската баба на Обама се моли горещо за преизбирането му

Кенийската баба на Обама се моли горещо за преизбирането му
Сара Обама няма кръвна връзка с президента на САЩ, но той многократно е заявявал, че чувства „мама Сара" като своя баба. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кенийската баба на настоящия президент Барак Обама се моли горещо за преизбирането на внука си.

Сара Обама, баба на държавния глава по бащина линия, излезе за няколко минути от дома си в малкото селце Когело, в Западна Кения, за да се помоли за втория президентски мандат на внука си, предадоха АФП и БГНЕС.

„Моля се за него, Бог да му е на помощ," заяви тя пред журналисти на импровизирана пресконференция в градината си.

„Надпреварата е оспорвана, така че се моля за него," допълни възрастната дама на родния си език луо. Тя заяви, че е доволна от работата, която Барак Обама е свършил.

Сара Обама, която тази година навърши 90 години, е третата жена на дядото по бащина линия на Барак Обама. Тя няма кръвна връзка с президента на САЩ, но той многократно е заявявал, че чувства „мама Сара" като своя баба.

С наближаването на изборите Сара Обама прекарваше по-голямата част от времето си затворена в дома си, охраняван от полицай 24 часа в денонощието.

Нейното село Когело, сгушено в хълмовете на около 60 км от езерото Виктория и основния град в областта Кисуму, промени облика си от избирането на Барак Обама за президент преди четири години. Основният път беше асфалтиран и сега в селото има електричество и течаща вода.

#САЩ #президентски избори #Барак Обама #Президент на САЩ #Кения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници