Петков: Няма да съм част от този Министерски съвет

Петков: Няма да съм част от този Министерски съвет

фейсбук

A A+ A++ A

"Този формат не е коалиция, напротив - той е създаден именно защото не можем да направим коалиция с ГЕРБ. Коалицията щеше да е много по-лесна, ако си имахме доверие, но ние, както казах и преди, си нямаме. И защото си нямаме, трябва да влезем в тази сложна конструкция на сменяне на министър-председател след 9 месеца."

Това написа във Фейсбук съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

"И тук искам да отговоря директно на въпроса на базата на тези аргументи, как направих своя личен избор за това решение. В тези моменти, за да е свободен да вземе такова решение, човек трябва да си даде истинска сметка кои сили го движат. Аз няма да бъда част от този министерски съвет. Спокоен съм да кажа, че властолюбието не е фактор за мен в това решение. На базата на всички тези аргументи, дълбоко в себе си чувствам, че с 64 депутати на промяната от общо 240, това предложение за управлението на България за следващите 18 месеца е най-доброто, което можем да направим", пише още той.

Припомняме, че вчера (22 май) ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обявиха, че са готови да излъчат премиери от двете формации на ротационен принцип.

#Кирил Петков #Кирил Петков - Линда Петкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници