Руски дронове атакуваха Киев, свалиха ги, но отломките им паднаха върху жилищна сграда

Руски дронове атакуваха Киев, свалиха ги, но отломките им паднаха върху жилищна сграда

Фейсбук/Володимир Зеленски

A A+ A++ A

Киев отново стана обект на руска въздушна атака през изминалата нощ, на фона на продължаващите сражения за овладяването на Бахмут в Източна Украйна, предаде БНР.

Малко след полунощ украинската армия съобщи, че дронове се насочват към района на Киев. От столичната администрация обявиха, че всички атакуващи безпилотни апарати са били унищожени.

Отломки са предизвикали пожар на покрива на девететажна сграда в един от жилищните комплекси. По-късно той е бил потушен. Парчета от дронове са паднали на улиците в други два квартали на Киев.

Властите съобщиха за експлозии и в Черниговска област.

Украинските сили са отблъснати опитите на руските части да си възвърнат изгубените позиции около Бахмут. Ръководителят на частната военна организация "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че тежките боеве за града продължават.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви при посещението си в Лисабон, че Португалия също е изразила готовност да обучава украински пилоти за управление на изтребители от западен тип. Той добави, че Украйна отказва всякакво посредничество за мир, което не изключва загуба на територии за Киев или прекратяването на сраженията.


#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници