Бабикян каза кой дърпа конците в случая "Гешев"

Бабикян каза кой дърпа конците в случая "Гешев"

ФБ/Арман Бабикян

A A+ A++ A

Разменените задочни реплики между главния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов преповтарят думите на народа, който протестираше и свали управлението на Борисов. Тази теза защити експертът по политически пиар, политик и част от "Отровното трио", което се обяви срещу Гешев, Арман Бабикян, предаде БНР.

"В тези няколко дни чухме повечето от обвиненията на площада към политическата мафия в България със задна дата от преди 3 години – това са думите олигархия, политическо нахлуване в рамките на съдебната система. Терминологията съвпадаше с това, което говореше народът по улиците.

Изведнъж някой е лично засегнат, защото някой друг е готвил смяната му и затова ненадейно открива реалното състояние на нещата.

Тези хора са кукли на конци. Тогава, когато някои реши да отреже конците те изпадат в чувство на безтегловност.

В случая с Гешев конците дърпат хората от ГЕРБ и близките до Делян Пеевски. Битката между два мафиотски клана не е успокоение за хората в България, хората искат справедливост и да разчитат на държавата", заяви Бабикян.

По думите му конфликтът между Гешев и Сарафов прилича по-скоро на отмъщение, отколкото на справедливост. Той добави, че протестиращите са търсили промяна в правосъдната система, а не персонално наказание.

"Хората искаха реформи – доставка на справедливост и на демокрация", заключи Бабикян.

Според него, ако парламентът иска да свърши нещо, то трябва да приеме подготвения от Крум Зарков закон.

#Арман Бабикян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници