ВИДЕО Мария Габриел предлага на партиите експертно правителство за една година

ВИДЕО Мария Габриел предлага на партиите експертно правителство за една година

Стоп кадър

A A+ A++ A

Експертно правителство за срок от една година - това ще предложи Мария Габриел утре на другите партии в НС. Това заяви тя на партиен брифинг в централата на ГЕРБ-СДС.

Тя разказа, че пред последните дни си е задавала два въпроса - има ли нужда страната от редовно правителство и успяла ли е да намери общи приоритети с останалите партии в НС. И на двата въпроса си отговорила с "да", а сега оставало само да се намери формулата за управление.

"Смятам утре сутринта да предложа разговорите да продължат с цел съставяне на експертно за една година на основа на приоритети правителство", каза Габриел. То щяло да изключва думата "коалиция" и можело да е само и единствено експертно.

Утре е първата среща на ГЕРБ - с БСП.

"С нея имаме най-големи различия, но на мен ми се иска да вярвам, че всички заедно ще работим за бъдещето на България", каза еврокомисарката.

Тя ще отправи покана и към ПП-ДБ разговорите да продължат. Обясни и че не тя бърза да се състави правителство, а конституцията.

"Смятам, че много ясно в приоритетите, които изброих - еврозоната, Шенген, по всички тези приоритети имаме различия с "Възраждане", каза Габриел. Иначе изпитвала голямо уважение към тях и избирателите им.



#Мария Габриел #ГЕРБ #ново правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници