Първи Ден на отворените врати в Министерския съвет

Първи Ден на отворените врати в Министерския съвет

МС

A A+ A++ A

Днес в Министерския съвет е обявен Ден на отворените врата.

Премиерът Гълъб Донев посрещна първите желаещи да видят къде заседават министрите и къде работи министър-председателят. Досега сградата на "Дондуков" 1 не е отваряна за посещение на граждани.

Гълъб Донев разведе посетителите из голямата заседателна зала, партерния етаж, който впечатлява с визията си, заимствана от Рилския манастир. Разказа им за внушителните 10-метрови полилеи от чешки кристал от Бохемия, какъвто е използван в редица европейски дворци. В коридорите и залите на правителствената сграда посетителите разгледаха и картини на големи български творци, които могат да се видят само там, както и обновената постоянна изложба с част от подаръците, които през годините българските премиери са получавали от чуждестранните си гости.

Премиерът показа и работния си кабинет, а много от гражданите, предимно деца, седнаха в стола му.

"Хората, които работят тук", отговори дете, запитано какво най-много му харесва в Министерския съвет. И добави, че се е почувствало “много хубаво” в стола на премиера, но това не е предизвикало амбиция да стане политик, премиер

Майка каза, че е доволна от “радостта в очите на детето ми от това, че се намира в тази сграда, виждам, че забелязва красотата, украсата, картините, камъка, цялата архитектура”.

Вярвам, че България може да има открито и честно управление, каза Донев и допълни:

"Има смисъл в откритото и отворено управление. Вярвам, че тогава, когато властта се упражнява с мисъл и в полза за българските граждани, всичко ще бъде наред и България ще върви напред и нагоре. Благодаря на българските граждани, които проявяват интерес да влязат и да разгледат сградата на Министерски съвет. Виждате, че отвън опашката вече е доста голяма - над 1000 човека от ранни часове проявяват интерес да посетят сградата на властта".


#ден на отворените врати #МС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници