ИТН обеща на ГЕРБ подкрепа за "всяка една добра идея" (ВИДЕО)

ИТН обеща на ГЕРБ подкрепа за "всяка една добра идея" (ВИДЕО)

Стоп кадър/ФБ/БНР

A A+ A++ A

13 човека от ГЕРБ се срещнаха с 10 от "Има такъв народ". Не всички от страната на ИТН са депутати обаче.

"Основните теми, върху които считаме, че следва да говорим са, освен най-важните за България, а именно приоритетите: еврозона, Шенген, получаване и усвояване на средствата по плана за възстановяване и устойчивост, стабилна финансова система, защото състоянието на публичните финанси е отчайващо, сигурна и предвидима данъчна финансова политика, както и всички наши идеи за развитие на секторните политики в една очаквана, смислена управленска програма за бъдещо правителство", каза председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя призна, че през последните две години партиите са се провалили в търсенето на консенсус и диалог, и обясни, че според нея вече са осъзнали отговорността си.

"Колкото и различни позиции да имаме, то след като ги отстояваме, но с ясното съзнание, че нашите работодатели - българските граждани, изискват от нас дълготрайни решения, отговорност и държавнически подход. За всички от нас е ясно, че не можем да си позволим поредни предсрочни избори, защото това ще дестабилизира допълнително държавата и ще покаже, че политическата класа се е изчерпала от идеи и възможности, ако не намерим разбира се допирни точки на съгласие, това е единствения изход", каза още тя.

"Мога да ви уверя, че ние като парламентарна група ще подкрепим всяка една добра идея без да робуваме на идеологически щампи, т.е ако има нещо хубаво, което смятаме и ние, и вие, че е полезно, ще го подкрепим, обаче ако смятаме, че не е добро, не може да очаквате от нас подкрепа от нас за него", отговори ѝ Тошко Йорданов от ИТН и изрази надежда, че експертите ще проведат конструктивен разговор. И обърна внимание, че ако ГЕРБ искат да се сформира мнозинство, то трябва да има обща управленска програма, а не да е само на една от партиите.

"Искрено се надявам разговорът да е конструктивен, а не идеологически обременен, защото и нашите, и вашите избиратели са ни изпратили тук да вършим работа, а не да се караме", каза той.

"Ваша работа е как подхождате и колко време отделихте на втората политическа сила, въпреки че отстрани разговорите ви изглеждаха с предизвестен край и изключително безсмислени и странни", коментира Йорданов преговорите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, цитиран от "24 часа".




#ИТН #ГЕРБ-СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници