Новият американски посланик у нас с първа изява

Новият американски посланик у нас с първа изява
A A+ A++ A

В четвъртък американската търговска камара в България (АТК) посрещна с „Добре дошъл в България“ новия посланик на САЩ у нас Кенет Мертен, предава БНР.

„Американската търговска камара е горда и благодарна за честта, която ни оказвате днес като произнесете своята първа публична реч в България. Мога да Ви уверя, че може да разчитате на нас за постигане на нашите общи приоритети в множество стратегически сектори и области на национална и регионално значение.“ – каза Оливие Маркет, президент на АТК.

АТК организира и бизнес-закуска със своите членове за посрещане на Мертен.

„Едно нещо е сигурно: само заедно можем да надграждаме нашите силни взаимоотношения в тези важни области както за САЩ, така и за България“, допълни президентът на АТК.

„По време на моя мандат ще се радвам да видя как това жизнено икономическо партньорство продължава да расте. Ние виждаме огромен потенциал за разрастване на нашата свързаност в ключови области като технологии и иновации, селско стопанство, образование и предприемачество, инфраструктура и разбира се – в енергетиката. Други последващи възможности ще създадат с приемането на България в Еврозоната и последващата ѝ интерграция в европейските пазари“, подчерта в речта си Н. Пр. Кенет Мертен.

#САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници