Касова бележка от наши МОЛ-ове развежда семейни двойки

Касова бележка от наши МОЛ-ове развежда семейни двойки
A A+ A++ A

Касов бон развежда семейни двойки. Ако платите за мъжки дънки във верига на популярен бранд в моловете, ще получите бележка, на която пише дамско яке, показа проучване на "Телеграф“.

Причина е объркване в заприходяването в склада на дрехите в търговските обекти. Това предизвиква проблеми с издаването на фактури и семейни свади.

Оказва се, че артикулите влизат в складовете със сменени наименования. Позицията джинсов панталон се заприходява в складовата програма, с която работят обектите, като дамско яке.

Програмата автоматично е свързана с касовите апарати и боновете излизат с наименованията, които са и в програмата. Така, ако купим мъжки дънки, ще получим документ, че сме платили за дамска връхна дреха.

По-лесно е да се заприходят няколко основни позиции, когато става дума за бързооборотни стоки, коментираха търговци. Така не се губи време в заприходяване на много и различни видове дрехи и в системата се вкарват само няколко основни.

Проблем се получава при издаването на фактура. Ако някой управител на фирма купи работни панталони на служителите си и иска да му издадат фактура, на нея ще пише какво реално е купил, защото тя се попълва на ръка.

Тъй като обаче тази позиция е заприходена като дамско яке в системата на търговския обект, в касовия бон, който се прилага към фактурата, излиза автоматично дамско яке.

Това е проблем, защото данъчните няма да признаят това като фирмен разход заради несъответствието в двата документа – бона и фактурата, коментираха експерти.

Подобен случай дори разведе мъж и жена, разказа продавач-консултант. Съпругата открила касов бон в джоба на мъжа си, на който пишело рокля. За да я убеди, че не е купувал дреха на друга, а панталон за себе си, мъжът се принудил да отиде с половинката си на място в бутика, откъдето да потвърдят, че написаното на бележката не отговаря на действителността.

#касова бележка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници