ДПС: България е попаднала под полицейския ботуш на ГЕРБ

A A+ A++ A

С критики към управлението на ГЕРБ започна Осмата областна конференция на ДПС в Шумен.

Според председателя на движението в областта Нуридин Исмаил от началото на мандата си управляващите дискриминират ДПС, като извършват проверки на икономическа полиция и прокуратурата в общините, в които има кметове на движението, цитира го БНР.

Депутатът Четин Казак коментира, че предстоящите избори ще покажат дали България е попаднала напълно под полицейския ботуш на управляващите или демокрацията в страната все още има шанс.

На националната си конференция ДПС ще реши каква ще е позицията за референдума за атомната енергетиката през януари. Това съобщи в Русе Емел Етем, член на политическото ръководство на ДПС.

Според нея в следващия парламент ще влязат не повече от пет партии, като избирателите ще покажат, коя ще е водещата политическа сила. ДПС се подготвя отново за изпълнителната власт, допълни Етем, и уточни целите, които си поставя движението.

„Да направим всичко необходимо заедно с българския избирател да покажем червен картон на ГЕРБ и втората цел, разбира се, е да убедим българския избирател да гласува на тези избори, да гласува за бъдещето си и да гласува с разума си", каза Етем.

Тя допълни, че все пак целта на ДПС, като политическа партия, е да участвав изборите, за да може да помогне на избирателите.

„Избирателите са се убедиха за тези два мандата, че е изключително важно да присъстваме във властта, защото това е единственият инструмент те да могат да решават проблемите си на село, да имат пътища, да имат канализация, да имат някакви врати, на които могат да почукат и най-малкото да им дадат информация", коментира още Емел Етем.

За областен председател на ДПС - Шумен беше преизбран Нуридин Исмаил.

#Четин Казак #Емел Етем #Шумен #ГЕРБ #избиратели #избори #ДПС #Нуридин Исмаил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници