Голямото завръщане: Километрични тапи и проверки по пътя

Голямото завръщане: Километрични тапи и проверки по пътя
бТВ
A A+ A++ A

Започна голямото пътуване в последния от почивните дни за Великден, предаде репортер на БНР. Натоварен е трафикът по основните пътища и магистрали към големите градове. От ранния следобед по пътищата ще има и засилено полицейско присъствие.

Очакван интензивен трафик още в преди обедните часове затруднява движението по път Е-79 в участъка между Мездра и Ботевград. Там се изгражда и нов скоростен път, което допълнително усложнява пътната обстановка. Натоварени са вече и входовете към столицата откъм магистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма", както и по граничните пунктове "Кулата" и "Капитан Андреево". По информация на Би Ти Ви опашката автомобили още по обяд е била 5-6 км.

Повече от 700 екипа на пътна полиция ще регулират трафика в цялата страна.

Същевременно продължава да тече и специализираната полицейска акция, която следи за нарушители на пътя и шофьори, управляващи след употреба на алкохол и наркотици. От полицията съобщават още, че най-честото нарушение е превишаването на максимално допустимата скорост.

Както NOVINI.BG вече писа, катастрофа с пострадали на стотния километър на АМ "Тракия" в посока София блокира магистралата около 13 ч. наобяд.

Силен е трафикът на коли както към граничните пунктове с България, така и в обратна посока, защото гърците се прибират след почивка у нас.

Силният дъжд в Северна Гърция промени програмата на туристите. От рано тази сутрин е силен трафикът по цялата пътна мрежа, съобщават от Пътна полиция.

Натоварен е трафикът по основните пътища и магистрали и към останалите големи градове.

#голямото завръщане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници