ISW: Руската армия не може да провежда няколко операции едновременно

ISW: Руската армия не може да провежда няколко операции едновременно
A A+ A++ A

Руската армия вече не е в състояние да провежда паралелно няколко офанзивни операции и концентрира усилията си върху Бахмут. До такива заключения стигнаха анализатори от Американския институт за изследване на войната (ISW), цитирани от УНИАН.

Експертите се позовават на думите на заместник-началника на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Украйна Алексей Громов, който в навечерието съобщи за прехвърлянето на руски войски от района около Авдеевка в този на Бахмут. Именно там сега са насочени основните усилия.

"Изявлението на Громов потвърждава дългогодишната оценка на ISW, че руските въоръжени сили в сегашния си вид не са способни да провеждат мащабни едновременни офанзивни кампании на няколко фронта", се казва в съобщение на института.
Според заместник-министъра на отбраната Анна Малиар в Бахмут руснаците извършват до 50 нападения всеки ден.

Частната армия "Група Вагнер", която се използва активно в битките за Бахмут, ежедневно губи бойците си. Според руския опозиционен журналист Игор Яковенко, при такива темпове, "Вагнер" ще имат достатъчно военни за атаките си едва няколко седмици, пише "24 часа".

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници