Обзор на срещите на ГЕРБ с партиите в парламента

Обзор на срещите на ГЕРБ с партиите в парламента
A A+ A++ A

Продължават срещите на ГЕРБ-СДС с останалите партии и коалиции в търсене на общи политики. Вчера от формацията разговаряха с втората по численост група - тази на „Продължаваме Промяната - Демократична България”.

От партията на Бойко Борисов виждат решаването на политическата криза именно чрез общо управление с обединението между ПП и ДБ. Днес се очаква да започнат разговори по работни групи за бюджета и правосъдната реформа.

От „Продължаваме Промяната - Демократична България” обявиха, че са готови да излъчат осем юристи, които да влязат в работните групи и да водят разговори. Подчертаха обаче, че не са си променили позицията и няма да подкрепят кабинет с мандат или участие на ГЕРБ.

От сутринта Борисов провежда лидерски срещи с останалите политически сили. Лидерът на ГЕРБ вече разговаря с Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов.

„Искам да направя правителство с ПП-ДБ, това е най-доброто за България. Ако не стане, има и друг план. Но няма друг план, докато не свърши този”, посочи Борисов.

„Няма разговори за правителство. Ние имаме ясна позиция, че няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ с първия мандат или с тяхно участие”, категоричен беше Асен Василев

„Заявих нашите приоритети - бюджет, социална политика, законите по Плана за възстановяване и съдебната реформа. Оставаме на коренно различни позиции по един въпрос - оръжията за Украйна”, заяви Нинова.

„В това Народно събрание има нещо, което е по-различно от другите - волята за разговори. Ние се надяваме тези разговори да прераснат в конструктивен диалог и сформиране на мнозинство за редовен кабинет”, коментира Карадайъ.

Срещата на Борисов с лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов се очаква да бъде следващата седмица във вторник.


#Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници