Случаят с Марковска извади компроматната война, според Цветанов

Случаят с Марковска извади компроматната война, според Цветанов
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

На дневен ред излезе това, което сме наблюдавали и ще наблюдаваме и в бъдеще – компроматната война, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод скандалите около избора на Венета Марковска за конституционен съдия.

Той заяви, че не желае да коментира случая, тъй като няма правно основание за това, и допълни, че изборът на който и да е конституционен съдия трябва да бъде на базата на неговите професионални качества, предаде БНР.

„Аз не искам да влизам в този дебат, защото този дебат трябваше да се проведе - и той се проведе, доколкото беше възможно - в българския парламент. Парламентът е този, който е преценил, на база изслушването и разгледаните материали", обясни министър Цветанов.

Вътрешният министър бе категоричен, че позицията, прочетена от говорителя на Европейската комисия Оливие Баи в отговор на въпрос, свързан с избора на конституционен съдия, не би следвало да се разглежда като официална позиция на Комисията и не означава предупреждение от нейна страна.

„Винаги имаме официална кореспонденция, която се води от съответните представители на Европейската комисия, и представители на българската държава в лицето на министъра на вътрешните работи, на правосъдието или министър-председателя. Това не е официална позиция към българската държава", заяви Цветанов.

В сигнала срещу Венета Марковска, представен от депутата от БСП Янаки Стоилов миналата сряда, бяха изнесени данни за придобити от нейни близки имоти по Черноморието и в центъра на София.

Освен това се отбелязват връзките й с адвокати (Румен Еленски) и конфликта на интереси, който произтича от това, както и за сблъсък на приятеля й Георги Георгиев с двама полицаи.

Преди време той беше задържан, а в колата му е открита фалшива служебна карта на негово име за „директор на ВАС." След инцидента Марковска се среща със зам.-министър на вътрешните работи. Двамата полицаи са уволнени, а разследването срещу приятеля й беше прекратено.

Последното твърдение на Марковска за срещата й със зам.-министрите беше, че е била изгубила личната си карта и затова се наложило да се срещне с тях.

#КС #Конституционен съд #ЕК #Европейска комисия #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Венета Марковска #компромати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници