Проф. Маринов: България не е предлагала да дарява свои самолети МиГ-29

Проф. Маринов: България не е предлагала да дарява свои самолети МиГ-29
A A+ A++ A

Бойко Борисов иска да избяга от отговорност, като се приеме бюджета на служебното правителство. То е длъжно да внесе проект за бюджет, но парламентът ще го гласува и трябва да вземе трудни решения по параметрите на бюджета. Нинова винаги търси оправдания за своите провали, което води до провали и на БСП. Ако служебното правителство беше внесло бюджета, както желаеше тя, дефицитът щеше да е над 7%. Това каза съветникът на премиера проф. Александър Маринов за "Денят на живо".

"Служебното правителство да бъде назначено за редовно е супер екзотична идея. Тя не е осъществима, защото такова трябва да бъде предложено и да има съгласие на хората. Не съм убеден, че в сегашния състав на кабинета има хора, които биха се съгласили. До края на април, ако няма редовно правителство, служебното ще внесе проект за бюджет", посочи Маринов. И допълни, че няма информация България да е предлагала да дарява свои самолети МиГ-29.

По думите му не е добре да съвпадат местни и парламентарни избори. Ако парламентът не успее да излъчи редовно правителство, вероятно е да има отново предсрочни избори. Каквото и да правят депутатите, НС вече носи огромна отговорност за това, което ще се случи в страната в следващите месеци и години. Една част от решенията на парламента имат отражение за еврозоната и Шенген. Ако приемем, че нормалното функциониране на демократичните институции е част от европейските стандарти, всеки по-нататъшен провал на парламента, влошава качеството на демокрацията и се отдалечаваме от Европа. Пред парламента има изключително важни задачи, които не могат да бъдат отлагани. Нито час не бива да се губи", коментира той.

Според него Борисов е хитър, опитен политик и демагог. "Той преследва своята цел - да извади ГЕРБ от изолацията и да се реабилитира в лично качество. Преследва я последователно", смята проф. Маринов.



#проф. Александър Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници