Проф. Маринов вещае избори през септември, ако не се състави кабинет

Проф. Маринов вещае избори през септември, ако не се състави кабинет

Кадър: bTV

A A+ A++ A

През юли няма как да има избори, а и никой не иска избори през август. Така че ако не се състави правителство сега и се наложи да се направят избори, то те най-добре би било да са през септември.

Това обяви шефът на Стратегическия съвет на президента Румен Радев и съветник на служебния премиер Гълъб Донев - проф. Александър Маринов, , в "Тази сутрин" по БТВ.

Никой не иска да управлява наистина и да носи отговорност в такава ситуация, коментира той. И посочи: "Месец парламентът не е свършил един грам полезна работа, всичко друго са технически условия - да се избере председател и др.",

Маринов предупреди, че ще става все по-трудно на държавата да обезпечава необходимите публични плащания, тъй като след 10 юни е много вероятно да няма действат бюджет.

"Разходите са чувствително повече от приходите", заяви още Маринов.

Много бих искал да има редовно правителство, България се нуждае. Към този момент обаче е малко вероятно да бъде съставено правителство, заключи професорът.

Ако бъде освободен главният прокурор, кой ще избере новия, какво ще се случи с Висшия съдебен съвет, попита той.

Стратегът на президента коментира и че в конституцията няма срок, в който държавният глава да трябва да подпише указ за нов главен прокурор.

#проф. Александър Маринов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"