Веселин Вучков опроверга думите на Марковска

Веселин Вучков опроверга думите на Марковска
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков заяви, че избраната тази седмица за съдия в Конституционния съд (КС) Венета Марковска се е срещала с него и колегата му Павлин Димитров.

Срещата е поискана от Марковска по повод сблъсъка между приятеля й Георги Георгиев и полицаи от VI-то районно полицейско управление.

През седмицата Марковска заяви,че се е срещала със заместник-министри, но не и заради проблеми около Георги Георгиев.

Освен това тя първоначално отрече да познава Георгиев, а след това обясни, че той е имал общ бизнес със сина й.

Тя каза, че не носи отговорност за действията и имотите на хора, извън кръга на семейството й.

Пред „Капитал” Вучков заяви, че срещата е продължила пет-шест минути.

„Г-жа Марковска разказа за инцидент от изминалата нощ, при който нейни близки са спрени от патрул на VI-то РПУ в София. Станало някакво спречкване, а като резултат нейните познати били в болница, единият от които в тежко състояние. Тя беше много разтревожена, плачеше през цялото време. Помолихме пострадалите да подадат жалба за инцидента. Това беше всичко", посочи Вучков.

„Марковска не е оказвала натиск върху нас какво да сторим, изглеждаше много изплашена и разтревожена!", посочи зам.-министърът, като добави, че по случая е назначена проверка.

По време на изслушването й в парламента, седмица преди гласуването, Янаки Стоилов (БСП) докладва постъпил сигнал срещу Марковска.

Тогава Искра Фидосова (ГЕРБ) не допусна обсъждане по темата с мотива, че сигналът е анонимен, без да обръща внимание, че той е подписан.

Ден преди гласуването от Европейската комисия остро разкритикуваха това и заявиха, че са обезпокоени, че парламентът прикрива сигнали.

От това обаче нищо не последва и в сряда депутатите гласуваха, без никой от тях да повдигне въпроса за критиките от комисията.

Последва още една много остра реакция от ЕК и припомняне, че във всеки един момент може да има междинен доклад.

Като реакция на това Марковска се яви пред комисията, като обяви,че не е имала възможност преди това заради липса на дебат в парламента.

Тя получи подкрепа от Фидосова, която й благодари за силите и смелостта да се яви пред комисията.

В сигнала срещу Венета Марковска се изнасят данни за придобити от нейни близки имоти по Черноморието и в центъра на София.

Освен това се отбелязват връзките й с адвокати (Румен Еленски) и конфликта на интереси, който произтича от това, както и за сблъсък на приятеля й Георги Георгиев с двама полицаи.

Преди време той беше задържан, а в колата му е открита фалшива служебна карта на негово име за „директор на Върховния административен съд".

След инцидента Марковска се срещна със зам.-министъра на вътрешните работи. Двамата полицаи са уволнени, а разследването срещу приятеля й – прекратено.

#Веселин Вучков #заместник-министър на вътрешните работи #Венета Марковска #Павлин Димитров #Конституционния съд #КС #Георги Георгиев #София #БСП #ГЕРБ #Янаки Стоилов #Искра Фидосова #ЕК #Румен Еленски #Върховния административен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници